perjantai 30. heinäkuuta 2010

Salkkukatsaus - heinäkuu 2010

Heinäkuu on lopuillaan, joten on aika tehdä blogin ensimmäinen salkkukatsaus. Onnistuin heinäkuun aikana sijoittamaan rahastoihin yhteensä 600 euroa, joten säästötavoite ylittyi selvästi. Pystyn todennäköisesti myös seuraavan kahden kuukauden ajan sijoittamaan melko paljon kesätyöni palkasta, joten tilanne näyttää hyvältä.

Salkkuni arvo on nyt 6631,27 €, joten matkaa vuoden 2010 tavoitteeseen on vielä 504,53 €. Salkussa on juuri nyt 84 % osakkeita ja 16 % korkosijoituksia. Tarkempi erittely löytyy alla olevasta taulukosta.Sijoitin tässä kuussa hieman enemmän rahaa Eurooppa- ja Aasia-rahastoon kuin Pohjois-Amerikka-rahastoon, joten onnistuin hieman vähentämään Yhdysvaltojen painoa osakesijoituksista. Yhdysvallat muodostaa kuitenkin selvästi suurimman osan osakesalkusta, 34 prosenttia. Toisena tulee Japani (16 %) ja kolmantena Iso-Britannia (9 %). Alla näkyy tarkempi maakohtainen erittely osakesijoituksista (kymmenen suurinta maata):Seligson tulee syyskuussa avaamaan uuden, kehittyville markkinoille sijoittavan rahaston. Suunnitelmanani on jo jonkin aikaa ollut nostaa kehittyvien markkinoiden painoa huomattavasti, joten aion todennäköisesti sijoittaa kyseiseen rahastoon. Lisäksi aion todennäköisesti pienentää hätärahastoani jonkun verran ja laittaa vapautuneet rahat kehittyvien markkinoiden osakkeisiin. En ole vielä päättänyt sijoitanko rahat johonkin ETF:ään vaiko Seligsonin uuteen rahastoon.

Vuoden 2010 tavoite, 7135,80 euroa, on näillä näkymin ylittymässä reilusti. Pystyn vielä loppukesän sijoittamaan melko suuria summia, mutta syksyllä saatan jopa joutua lopettamaan sijoitukset kokonaan riippuen työtilanteestani. Alkusyksystä pystyn kuitenkin vielä käyttämään kesätyörahoja sijoituksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti